Video | Expoziția lucrărilor de disertație ale absolvenților de masterat a fost un moment de sărbătoare

Expoziția lucrărilor de disertație, lucrări realizate de absolvenții programului de studii masterale ”Valori plastice și reflexive ale imaginii în pictura contemporană”, program de studii realizat în cadrul programului Arte vizuale din cadrul Facultății de Litere, Centrul Universitar Nord Baia Mare, a fost deschisă miercuri, 6 iulie la Galeria de Artă U.A.P. Baia Mare.

Acest moment pe lângă că este un moment de sărbătoare, este un moment de analiză, un moment de bilanț, este un moment de valoare”, a spus Adrian Chira, dr. conferențiar universitar.

Adrian Chira i-a îndemnat pe absolvenți să bată la porțile U.A.P. Baia Mare.

Descoperim două direcții principale ale acestor investigații personale ale absolvenților. La o primă categorie s-ar putea înscrie în ecuația unui recurs la tradiție, vorbim de teme deja tradiționale, teme care au mai fost dezvoltate, dar care sunt puse în cheia unei noi viziuni, care este afectată de contemporaneitate, de ceea ce trăim zi de zi, pas cu pas.
Pot să vorbesc și de o serie de teme, care vin ca să nască dintr-o realitate tranzitorie din interfețele pe care absolvenții le-au avut cu realitățile care le-au înconjurat”, a declarat Adrian Chira.

Ioan Anghel Negrean, asistent universitar, doctor, și-a exprimat bucuria de a se afla la Galeria U.A.P.
Este un câștig, este un nivel pe care îl așteptam, un nivel de profesionalism, care legitimează la accederea la o breaslă profesionistă”, a a formulat Ioan Anghel Negrean.

Greti Papiu, lector universitar, doctor a dat citire promoției 2022 a masteranzilor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.