Video | După doi ani de pauză se reiau olimpiadele și concursurile

După doi ani se reiau mult așteptatele concursuri.
ISJ Maramureș așteaptă cu interes metodologia cadru, regulamentele specifice de organizare și desfășurare, precum și calendarul competițional.
Prin ordinul Ministerului Educației a fost publicată lista olimpiadelor și competițiilor naționale și internaționale pe discipline școlare, sportive și educative desfășurate în românia și străinătate cu participarea elevilor români.

De asemenea a fost publicată și lista de pregătire și selecția loturilor naționale pentru participarea la competițiile internaționale, deoarece contextul epidemiologic nu permite reluarea tutror competițiilor școlare programate la momentul suspendării acestora. Se recunoaște de către Ministerul Educației participarea elevilor români la un număr de 76 competiții internaționale.

Listele vor fi actualizate în perioada următoare cu alte olimpiade și concursuri, care nu prevăd etape internaționale, dar reprezintă o tradiție națională.

Cu titlu de noutate, în acest an școlar, vor fi și competiții interdisciplinare, de exemplu de robotică, de creativitate, de inovare și competiție digitală.

În funcție de evoluția pandemiei, Ministerul Educației are în vedere completarea actului normativ, care să permită organizarea și desfășurarea olimpiadelor școlare și în format online.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.