Video | Despre situația șomajului și tendințele de pe piața muncii cu Oana Oșanu, director AJOFM Maramureș

În județul Maramureș șomajul a fost stabilizat în jurul procentului de 1,7%, în luna mai s-a atins pragul istoric din ultimii 30 de ani cu procentul de 1,65%. Scad nu numai șomerii neindemnizați, ci și șomerii aflați în plată, acum sunt 800 de șomeri indemnizați și peste 2000 de șomeri neindemnizați.

În următoarea perioadă AJOFM Maramureș se așteaptă la o creștere a ratei șomajului, datorită faptului că absolvenții de învățământ odată ce își vor finaliza examenele se vor înregistra în evidențele AJOFM Maramureș, ceea ce va genera o ușoare creștere a numărului de șomeri.

AJOFM Maramureș a încercat să identifice, care au fost cauzele scăderii ratei șomajului.

Șomajul structural, apare atunci când forța de muncă nu poate oferi competențele necesare de care are nevoie angajatorul, ceea ce trebuie reglat prin cursuri de calificare pe de o parte, explică Oana Oșanu, pe de altă parte angajatorii trebuie să fie mai atenți la nevoile angajatorului, salariul și celelalte facilități, bonusuri pe care le acordă firmele, care doresc să angajeze.

Este o concurență foarte mare, dacă înainte de criza economică județul Maramureș s-a confruntat cu foarte puține posturi și angajatorii aveau de unde să aleagă, acum situația s-a schimbat. De partea cealaltă este angajatorul care trebuie să vină cu oferte foarte atractive pentru a atrage angajatul să încerce să ofere diverse strategii pentru a-și fideliza angajații.

”Credem că acesta este deviza anului, a următorilor ani, să încercăm să creăm acel echilibru între nevoile angajatului și nevoile angajatorului”, spune Oana Oșanu.

În ultimii ani a crescut numărul de angajări ale cetățenilor străini. ”acesta este de fapt un efect a crizei forței de muncă, așa cum românii sunt angajați în alte state mai dezvoltate și acceptă joburi, care totuși sunt mai puțin plătite decât cetățenii statului unde se încadrează, sigur că și aici angajatorul este orientat de a avea angajatul în permanență la locul de muncă,” explică Oana Oșanu.

În acest an a crescut numărul angajărilor, doar prin AJOFM Maramureș au fost încadrați peste 700 de persoane.

Oamenii și noi, trebuie să înțelegem tendințele, tehnologizarea, competitivitatea, care face departajarea între companii, cei care investesc în tehnologie. Nu trebuie să ne speriem că vom fi înlocuiți de roboți, trebuie doar să ne gândim, că vor fi înlocuite și vor dispărea niște meserii de pe azi pe mâine, nici nu ne imaginăm cât de mult evoluează piața forței de muncă, meseriile se schimbă și semnalul nostru de alarmă și îndemnul nostru este ca fiecare persoană și fiecare companie trebuie să investească în dezvoltarea angajaților și angajații trebuie să investească în propria lor dezvoltare personală și profesională, este extrem de important mai ales pe domeniul digitalizării, a competențelor digitale, talentele vor avea de câștigat”, a spus Oana Oșanu.

În acest an AJOFM Maramureș a demarat 8 cursuri, și datorită unor fonduri europene, axate pe acele meserii, care au cerere pe piața muncii: patiser, frizer-coafor, designer pagini web, operator calculator, manichiură-pedichiură la care sunt peste 200 de cursanți.

AJOFM Maramureș va organiza o bursă a locurilor de muncă dedicată strict tinerilor în Sighetu Marmației la care se așteaptă prezența a 25 de angajatori și peste 200 de participanți din zona Sighetu Marmației.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.