VIDEO | Deputatul Duruș (USR) cere intervenția de urgență a ministerului. Reabilitarea DN 18B, suspendată de o jumătate de an

Șoferii s-au bucurat anul trecut, în august, când au văzut că începe reabilitarea DN 18B Baia Mare – Târgu Lăpuș, mai ales că termenul de finalizare al lucrării a fost estimat la două luni și jumătate. Tronsonul de 45 de km a fost de-a lungul anilor minge de ping-pong între Ministerul Transporturilor și Consiliul Județean Maramureș, fiecare avându-l în proprietate cu scopul declarat că vor aduce starea carosabilului la condiții optime. S-au reușit doar cârpeli grosiere, drumul devenind unul dintre cele mai rele din județ, deși valorile de trafic sunt ridicate.

Gogoașa recondiționării drumului prin metoda reciclării in situ, pretențios numită reabilitare, s-a desumflat foarte repede. După o săptămână de la începerea lucrărilor, le-au stopat. „S-a greșit rețeta la asfalt”. Vreo 40 de zile au făcut pauză. Au reluat lucrările câteva săptămâni în 2018, reușind să aducă la condiții bune de rulare aproximativ 10 km din drum. De atunci…pauză, deși, de mai bine de o lună se putea lucra pe drum. Nemulțumit de abandonarea lucrărilor, deputatul USR de Maramureș, Vlad Emanuel Duruș, a cerut, printr-o interpelare, ministrului Transportului să intervină de urgență.

„Este inadmisibil să tratezi cu atâta indiferență populația unui județ. Suntem imediat la jumătatea lunii aprilie și anul acesta nu s-a reparat niciun metru din carosabil. De la începerea lucrărilor au trecut aproape 9 luni. În acest interval l-au schimbat pe directorul de la drumuri pus în primul mandat de ministrul Cuc, pe care l-au găsit țap ispășitor pentru „rețeta greșită” la asfalt. Acum pot să-l găsească incompetent pe actualul director, dar nu ne prea interesează. Observăm că dacă premierii PSD nu au mână bună la pus miniștri la Transporturi, nici miniștri nu au mână bună în a pune directori la structurile naționale și zonale ale CNAIR. Drumurile rămân nefăcute”, a spus Duruș.

Ca o ironie, pe DN 18B, în zonele nereabilitate, tronează bannerele PSD cu mesajul „România merită mai mult”! Până și ei recunosc că țara are nevoie de un alt Guvern.

Biroul comunicare,

Cabinet parlamentar deputat Vlad Emanuel Duruș

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.