Video | Cursuri de formare profesională pentru mai multe categorii de vârstă la AJOFM Maramureș

Cursurile de formare profesională sunt foarte căutate de către șomerii din Maramureș, dar și de cei din câmpul muncii.

Atât serviciul de formare profesională, cât și serviciul de consiliere și mediere al AJOFM Maramureș au făcut înscrieri pentru cursurile de designer pagini web și inspector resurse umane. Aceste cursuri au început la sfârșitul lunii februarie pentru un număr de 50 de șomeri. La aceste cursuri finanțate din bugetul asigurărilor pentru șomaj participă atât șomeri indemnizați, cât și persoane salariate cu plată.

De asemenea sunt în derulare pentru șomerii care doresc, pot să se înscrie la cursurile de inspector resurse umane, operator introducere-validare date și lucrător calificat în arboricultură și floricultură.

Pentru cursul de inspector resurse umane se va organiza o grupă pentru absolvenți de 12 clase, pentru cursul de designer pagini web este suficient 12 clase fără diplomă de bacalaureat, iar pentru cursul de operator introducere-validare date, cursul este pentru șomerii sau cei interesați cu minim 8 clase absolvite.

AJOFM Maramureș mai are în derulare și proiecte cu finanțare europeană.

Unul este proiectul ”Pregătit pentru viitor”, care se adresează tinerilor între 16-29 de ani. În cadrul acestui proiect AJOFM Maramureș a început două cursuri, unul de patiser în Baia Mare și cursul de lucrător în arboricultură și floricultură.

De asemenea, la începutul lunii aprilie se dorește începerea unui curs de patiser în Baia Mare și Sighetu Marmației.

AJOFM Maramureș implementează al doilea proiect cu finanțare europeană ”Activ”, care se adresează persoanelor cu vârsta de peste 30 de ani până la vârsta de 63 de ani. S-au început înscrierile pentru cursul de tâmplar și instalator.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.