Video | Curs în desfășurare de politraumă și descarcerare pentru Serviciul de Ambulanță Județean Maramureș

Este în plină desfășurare un curs de 4 zile de politraumă și tehnici de descarcerare, care se fac anual în cadrul programului de dezvoltare profesională.
Cursul este organizat pentru Serviciul de Ambulanță Județean Maramureș. La curs vor participa medici, asistenți medicali și ambulanțierii angajați ai SAJ Maramureș.

Participanții la curs vor fi puși în diferite situații, în diferite scenarii cu care ei se întâlnesc în viața de zi cu zi și în activitatea lor profesională și vor învăța un management al unui pacient politraumatizat”, a explicat dr. Dacian Juca, medic primar medicină de urgență Spitalul Județean de Urgență ” Dr. Constantin Opriș” Baia Mare.

În aceste 4 zile de curs, cursanții vor învăța și vor trece prin tehnicile de imobilizare a victimelor, mobilizarea pacientului traumatizat și tehnicile de descarcerare.
Tehnicile sun efectuate în colaborare cu I.S.U. Maramureș și invitatul special, domnul Kevin Lennon din Scoția, directorul executiv în Organizația Mondială de Descarcerare și Salvare.

Sunt extrem de importante pentru că sunt aproximativ 3000 de oameni în lume, care mor în fiecare zi din cauza accidentelor rutiere, ceea ce înseamna 1,3 milioane într-un an. Deci trebuie să exersăm și să fim cât mai buni cu putință, să asistăm victimele și să le dăm cea mai bună șansă de supraviețuire, să ajutăm comunitatea în care trăim, deci exercițiile sunt o parte foarte importantă și îi testăm, făcând aceste scenarii, care devin mai complicate cu cât înaintam în exerciții,” a declarant Kevin Lennon.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.