VIDEO | Cum e cu laptele și fructele prin școli

Consiliul Județean gestionează, la nivelul Maramureșului, programul pentru școli. Pentru derularea programului, în anul școlar 2018-2019, în urma procedurii de achiziție publică s-au încheiat cinci contracte subsecvente, unul fiind încă nefinalizat. Există, astfel, un contract încheiat pentru furnizarea laptelui în întreg județul, patru contracte pentru distribuția de produse de panificație și un contract pe fructe, care încă nu este finalizat.

Lotul 1 este cel privind distribuția laptelui, Lotul 2, care este în contestare, este cel care se referă la fructe, iar Loturile 3 – 6 sunt cele unde se distribuie produse de panificație.
Lotul 1 acoperă întregul județ și este încheiat pentru distribuția laptelui, iar lotul 2, unde procedura de achiziție nu a fost finalizată fiind depusă contestație la procedură ar urma să acopere întregul Maramureș și urmează să fie distribuite fructe.
Lotul 3 cuprinde zona Sighetu Marmației – Tisa – Mara, Lotul 4 acoperă zona Borșa – Valea Vișeului –Valea Izei, Lotul 5 se referă la zona Târgu Lăpuș – Baia Sprie – Copalnic – Baia Mare – Seini, iar Lotul 6 acoperă zonă Codru – Chioar.
Pe parcursul unei săptămâni, unui preşcolar sau elev i se acordă trei porţii de lapte UHT în zilele de luni, marți și miercuri, cinci porţii produse de panificaţie corn și biscuiți -în zilele de luni, marți și miercuri corn, iar joi și vineri biscuiți- și două porţii de fructe/ mere, în zilele de joi și vineri, după finalizarea contestației. Livrarea în instituțiile de învățământ din județul Maramureș se face zilnic, săptămânal sau trisăptămânal, conform ”graficelor de livrare”, parte din caietul de sarcini asumat la licitație. Implementarea contractelor se derulează în condiții normale.

De acest program beneficiază preşcolarii din grădiniţele cu program normal de stat acreditate, de patru ore, dar şi cei din grădinițele particulare acreditate, precum și elevii din învăţământul primar şi gimnazial de stat şi particular.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.