Video | Crăciun în Maramureș 2021 într-o atmosferă feerică de sărbătoare

Sărbătoarea Crăciunului, cu toate tradițiile și datinile specifice care se păstrează în Maramureș de sute de ani, a fost prezentă sâmbătă, 18 decembrie în “Satul de pe Deal” din Baia Mare.
Târgul de Crăciun, cetele de colindători care cu bucurie au vestit Nașterea Pruncului din Betleem, mirosul cetinii de brad, bunătățile tradiționale preparate la fața locului, precum și gazdele din cele patru țări ale Maramureșului: Țara Chioarului, Țara Codrului, Țara Lăpușului și Țara Maramureșului, au creat o atmosferă feerică, de sărbătoare.
Cele patru zone etnografice ale județului nostru au fost reprezentate de primăriile Băsești, Fărcașa, Cavnic, Mireșu Mare, Groșii Țibleșului, Lăpuș, Bistra, Petrova și Vișeu de Sus, care au redat tradițiile specifice fiecărei zone și au întâmpinat colindătorii cu bucate de-ale locului.

”Cu multă emoție, bucurie și purtând portul tradițional au vestit Nașterea Domnului grupurile de colindători: Corul Bărbătesc din Finteușu Mare, ”Coconii Maramureșului”, ”Mugurii Maramureșului” și ”Mugureii Maramureșului” din cadrul Ansamblului Folcloric Național ”Transilvania”, elevi ai Școlii Populare de Artă ”Liviu Borlan” Maramureș și ai Palatului Copiilor Baia Mare, grupul Doina Maramureșului, dar și cete de colindători din Baia Sprie, Bicaz, Budești, Cărbunari, Lăpuș, Petrova, Poienile de sub Munte, Rozavlea, Satulung, Săcălășeni, Strâmtura, Șieu și Vișeu de Sus.
Doresc să le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat și au muncit pentru reușita evenimentului “Crăciun în Maramureș”, ediția a XIII-a.
Vă invit să vizitați Maramureșul și să vă bucurați de locurile minunate și de tradițiile cu care Dumnezeu a binecuvântat județul nostru!,” – transmite Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș.

”Craciunul pentru mine nu este altundeva decât acasă, în Maramureș, și de aceea am participat astăzi cu bucurie la evenimentul ,,Crăciun în Maramureș,, , organizat în ,,Satul de pe Deal,, din Baia Mare. Dumnezeu ne-a binecuvântat cu locuri minunate, cu obiceiuri cum rar mai găsești și cu credința că trebuie să avem grijă de această moștenire și să o lăsăm mai departe copiilor noștri. Crăciunul în Maramureș trebuie să fie întotdeauna așa cum este astăzi: magic. Să ne bucurăm împreună de această magie și să-i învățăm și pe copiii noștri să o prețuiască !” – spune Călin Bota deputat PNL Maramureș.

Urmăriți mai jos deschiderea oficială a evenimentului Crăciun în Maramureș 2021, și primii colindători.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.