Video | Conferința de presă PNL Maramureș la vizita președintelui Senatului României, Alina Gorghiu

La conferința de presă a PNL Maramureș alături de Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș a fost prezentă Alina Gorghiu, președintele Senatului României, Nicoleta Pauliuc, președintele Comisiei de apărare din Senatul României, alături de parlamentarii PNL Maramureș Călin Bota, Cristian Niculescu – Țâgârlaș și Florin Alexe au fost prezentate principalele proiecte ale Consiliului județean în derulare, proiecte de lege din pachetul de Legi a Învățământului, proiecte de lege dezvăluite în premieră, dar și despre legile care vine în întâmpinarea luptei împotriva cancerului.

Ionel Bogdan a prezentat programul vizitei în Maramureș a Alinei Gorghiu, care a ajuns în județ, joi, 2 martie.
Prima întâlnire a fost la Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, unde s-a vizitat Ambulatoriul Spitalului și zona de primire-urgențe, acolo unde sunt în derulare proiecte importante cum sunt reabilitarea întregii zone a Ambulatoriului și aducerea unor specializări noi și dotarea la cele mai mari standarde.
Printr-un alt proiect pe buget local se va extinde pe interior zona de primire-urgențe.
Am reușit să vizitez Spitalul, și să văd toate proiectele, evident, toate aceste proiecte au nevoie de susținere la nivel național”, a declarat Alina Gorghiu.
Președinta Senatului româniei a vizitat pârtiile din Cavnic, unde de asemenea este în derulare un proiect de 110 milioane de lei pentru dezvoltarea domeniului schiabil din Cavnic.
E un județ, în care revin cu drag, am fost la Cavnic, de data aceasta, prima dată m-am dat cu placa pe pârtia de la Cavnic, a fost un moment de bucurie pentru mine”, a dezvăluit Alina Gorghiu.
Vineri, după conferința de presă Ionel Bogdan, s-a întâlnit cu Csilla Hegedűs, secretar de stat la Ministerul fondurilor Europene, aflată și ea în vizită în Maramureș. Consiliul Județean Maramureș, spune Ionel Bogdan, tocmai a accesat încă trei proiecte pe rute, pe lângă proiectul pe Breb în derulare, alte trei pentru satele Petrova, Bogdan Vodă și Lăpuș. Cele trei sate vor avea 8 case cu o vechime de peste 80 de ani a cărei valoarea patrimoniului cultural este inestimabilă.

Alina Gorghiu, a adresat laude conducerii Consiliului Județean Maramureș, care comparativ cu alte județe a reușit să atragă fonduri pentru investiții importante comparativ cu alte județe, dar a apreciat și munca depusă de către parlamentarii PNL Maramureș.

Una dintre prioritățile esențiale ale PNL, este legată de pachetul de legi pe educație, spune Alina Gorgiu. În opinia ei în următoarele două săptămâni vor putea începe dezbaterile în Parlamentul României. A dat câteva exemple, care din punctul ei de vedere, nu era cuprins până acum.
O lege importantă pentru tineret a trecut recent de Senatul României cu vot unanim, legea care restricționează publicitatea la jocurile de noroc, sportive și păcănele pe tot timpul zilei, de la ora 6 până la ora 23, interval în care se interzice reclamele agresive, s-a limitat dimensiunea panourilor publicitare la 30mp, iar spațiile pentru jocuri de noroc, trebuie să fie la o distanță mai mare de 300 metri și nu au voie să fie amplasate în proximitatea școlilor, grădinițelor și a spațiilor de joacă și cele culturale.
PNL lucrează în mod accelerat la ajustarea programului de guvernare în sensul îmbunătățirii unor servicii publice.
Alina Gorghiu a prezentat câteva proiecte legislative în premieră. În primul rând s-au gândit pentru a oferi transport gratuit pentru femeile gravide. O altă propunere de lege este reducerea și flexibilizarea programului de lucru pentru părinții cu copii până la vârsta de 8 ani. Un alt proiect lege se referă la protecția locului de muncă pentru femeile care trec printr-un avort spontan.

Nicoleta Pauliuc, președintele Comisiei de apărare în Senatul României, spune cu entuziasm că este prima dată după 30 de ani, că există un plan de luptă împotriva cancerului.
Prima lege pe care a inițiat-o, a fost votată în unanimitate, care prevede 45 de zile libere pentru aparținătorii bolnavului de cancer din momentul în care pacientul merge la tratament.
Asigurarea de conciliere psihologică este de asemenea foarte importantă. O altă propunere de lege pentru care a luptat Nicoleta Pauliuc a fost cea care prevede ștergerea istoricului pacientului vindecat de boală pentru a facilita obținerea unui credit favorabil și asigurare de viață, iar medicația personalizată prin teste genetice și tratamente individualizate vor ajuta și mai multe în drumul parcurs pentru vindecare.

Conferința de presă s-a încheiat cu întrebările jurnaliștilor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.