Video | Condiții de iarnă pe drumurile județene

A nins în județ în ultimele ore. Circulația rutiera se desfășoară în condiții de iarna. Sectoarele de drumuri naționale au partea carosabila acoperita cu un strat de zăpadă frământată care măsoară pana la 1 cm. Angajații secției de drumuri naționale au intervenit cu 25 utilaje și au împrăștiat 151 tone de material antiderapant. Carosabilul sectoarelor de drumuri județene este, de asemenea, acoperit cu un strat de zăpadă frământata care masoară, pe alocuri, intre 1-2 cm. Angajații Drumuri și Poduri au acționat cu 35 utilaje și au răspândit 633 tone de material antiderapant. Cerul este acoperit. Ninge în județ. Vizibilitatea în trafic este redusa de ceata, sub 150 de metri, pe DN18, in Pasul Prislop, intre km165 și km178. Vântul sufla slab, la moderat cu intensificări temporare la munte.temporare de pana la 60 km/h în zona înalta de munte.

43 cm măsoară stratul de zăpadă la stația meteo Iezer, 10 cm în, Baia Mare și Ferești, 9 cm la Valea Vișeului, 7 cm la Cavnic, Baiuț si Ocna Sugatag, 6 cm la Firiza, Baia Sprie si Baia Borșa, 5 cm pe Valea Vaserului, Vadu Izei, Coroieni si Răzoaree, 4 cm la Târgu Lăpus, 3 cm la Sighetu Marmației. CJSU recomanda conducătorilor auto sa conducă preventiv, sa adapteze viteza la condițiile de trafic si cele meteorologice, sa păstreze o distanta de siguranța intre vehicule (la frânare distanta de oprire a vehiculului este mai mare pe carosabil acoperit de zăpada/zăpada frământata) sa se asigure de funcționalitatea sistemelor de iluminare și de climatizare, să evite depășirile și efectuarea altor manevre. Reamintim de obligativitatea echipării vehiculelor cu anvelope de iarnă.

Vremea va fi în general închisă. Cerul va fi mai mult noros si temporar va ninge. Pe arii restrânse, indeosebi la munte, cantitățile de apa vor depăși 15 l/mp. Se va depune strat de zăpadă mai consistent în zonele montane. Vântul va sufla slab la moderat, cu intensificări locale cu viteze la rafala in general de 45…55 km/h iar în zona montana înalta cu viteze de peste 60…70 km/h viscolind ninsoarea sau spulberând zăpada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 2 si 4 grade iar cele minime intre -4 și -1 grad.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.