VIDEO: Concert Caritabil Trei Parale –  o imersiune în diversitatea folclorului

Joi, 14 martie, la Teatrul Municipal Baia Mare, Asociația Prietenii Spitalului Dr. Constantin Opriș, a organizat a XI-a ediție a concertului ”Ajută pentru a fi ajutat”. Invitații din acest an, la concertul caritabil, a fost grupul Trei Parale, grup cu care celebra casa de discuri românească Electrecord a consemnat reîntoarcerea pe piața muzicală, respectiv cu albumul „ROMÂNIA. 100 minute”.

Anul acesta Asociația Prietenii Spitalului își propune achiziționarea pentru Laboratorul de Endoscopie Digestivă Diagnostică și Terapeutică de la Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare a unui electrocauter cu plasmă argon.

”Așa cum v-am promis, așa cum v-am obișnuit, a 11-a ediție a concertului „Ajută pentru a fi ajutat” a fost excepțională. Trei parale ne-au purtat două ore într-o călătorie unică prin România. A fost o imersiune în diversitatea folclorului care s-a cântat în spațiul carpato-danubiano-pontic, care mai apoi a devenit România. Această expediție muzicală în spațiu și timp, în căutarea originilor, printre cântece atât de diferite, de la Argeș până în Maramureș, și de aici prin Dobrogea, până la București, te făcea să exclami, ce mare și diversă țară avem! În tot acest periplu am fost însoțiți de instrumente neștiute sau uitate, cum e țitera sau povești despre cum se cânta atunci, demult, în sate și orașe. Sunt multe de spus, dar și mai multe de ascultat și trăit. Mulțumim tuturor participanților, sponsorului Cetina cât și partenerilor care ne sunt alături de fiecare dată, unii chiar de la primele noastre evenimente”, a declarat Călin Herțeg, președintele Asociației Prietenii Spitalului ”Dr. Constantin Opriș”

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.