VIDEO | Comemorare la Sighet – 75 de ani de la deportarea evreilor

Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România ”Elie Wiesel”, Prefectura Maramureș și Comunitatea Evreilor din Sighet au organizat în municipiul Sighetu Marmației ceremoniile consacrate împlinirii a 75 de ani de la începerea deportărilor evreilor din Ardealul de Nord. Joi, cu acest prilej, la Memorialul Holocaustului din municipiul Sighetu Marmației s-a desfășurat un ceremonial militar și religios.

După intonarea Imnului Național al României au fost rostite alocuțiuni de către consilierul prezidențial Andrei Muraru, Hans Klemm, ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, prefectul Vasile Moldovan și primarul municipiului Sighetu Marmației, Horia Scubli.

La Memorialul Holocaustului au fost depuse coroane de flori din partea președintelui României, a Ambasadei Statelor Unite în România, a Instituției Prefectului, a Primăriei Sighetu Marmației, a Institutului Național pentru Studierea Holocaustului din România ”Elie Wiesel”, a Comunității Evreilor din Sighet, dar și a altor comunități evreiești din țară.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.