Video | Col. Petru Marcel Florișteanu: Meseria de jandarm este una nobilă, în slujba cetățenilor

Pentru Inspectoratul de Jandarmi Maramureș, anul 2021 a fost un an dificil, a fost un an cu multe încercări și un al doilea an în care a trebuit să se adapteze din mers la modificările legislative, ale măsurilor în planul asigurării securității cetățenilor.

Anul 2021 a fost un an mai încărcat ca și misiuni cu o creștere datorată dinamicii misiunilor în contextul pandemiei.
Anul 2021 a fost un an mai relaxat din punct de vedere a măsurilor restrictive, ceea ce a permis organizarea de manifestări publice de toate genurile.

Jandarmeria montană are o activitate foarte intensă, iarna aceasta este mai încărcată din punct de vedere a precipitațiilor, mai multă zăpadă, mai mulți turiști, mai mulți practicanți ai sporturilor de iarnă, mai multe situații de intervenții ale jandarmilor. Jandarmeria a inaugurat în luna decembrie cel mai recent post montan, destinat siguranței turiștilor, dar și a gospodăriilor oamenilor din partea locului, Postul de Jandarmi Montan Țibleș.

Jandarmeria Maramureș duce o politică ”agresivă” de recrutare a personalului atât pentru școlile pentru subofițeri ale Jandarmeriei Române, cât și pentru Academia de Poliție, specializarea jandarmi, unde au rezultate foarte frumoase.

În anul 2021 Jandarmeria Maramureș a finalizat un proiect UE cu fonduri nerambursabile, proiect în parteneriat cu Garda Ucraineană, care a fost un succes.

Colonelul Petru Marcel Florișteanu, inspector șef pentru Inspectoratului de Jandarmi Maramureș îndeamnă tinerii să vină în Jandarmerie. ” Prima întrebare pentru un tânăr ar fi, de ce să nu vină în Jandarmerie! Din punctul meu de vedere ca ofițer de carieră, afirm că este o meserie nobilă în slujba cetățenilor, prin excelență meseria noastră este o armă de tradiție în istoria României, este o armă a cărei uniformă este mai mult decât evidentă, plăcută și frumoasă, dorită de tineri. Meseria de jandarm, pe lângă faptul că este nobilă, este și atrăgătoare prin misiunea pe care o desfășoară. Jandarmeria, fie că vorbim de pază de protecție socială, fie că vorbim de acțiuni speciale, este frumoasă, atrăgătoare, asigură un viitor și un nivel de trai decent.”

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.