Video | Centrul de Transfuzie Sanguină Maramureș se confruntă cu lipsa donatorilor

În perioada verii lipsa donatorilor se accentuează. În general vin aparținători ai pacienților, care necesită terapie transfuzională și astfel se reușește asigurarea în proporție de 50-60% necesarul pentru spitale.
Începând cu luna iunie a acestui an, s-a preluat coletele mobile la societăți comerciale și în alte localități din județ.
În acest an s-a finalizat proiectul pentru care s-a muncit mai bine de doi ani, s-a primit ca donație din partea Rotaract team Baia Mare, o mașină pentru transportul echipei mobile din teritoriu.
Numărul donatorilor care s-au prezentat în cadrul acestor acțiuni până acum este șapte, este un nivel scăzut. Centrul de Transfuzie Sanguină încurajează și pe alții să accepte această provocare din cadrul campaniei ”Donează sânge la birou”. Se organizează colecte la Sighetu Marmației, Borșa, Vișeu, Târgu Lăpuș odată la trei luni. ”Sperăm ca toți cei care sunt eligibili și majori să vină, să doneze sânge”, – a spus Daniela Veber, directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Maramureș.
Mai multe amănunte în materialul video de mai jos.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.