Video | Cele mai multe reclamații depuse la ITM sunt legate de neplata drepturilor bănești

În acest an sunt un număr sensibil mai mare de sesizări depuse la ITM, față de aceiași perioadă a anului trecut. Anul trecut au fost 231 de reclamații, în acest an, la 15 august 2021 sunt 250.
Ponderea cea mai mare o au reclamațiile care sunt legate de neplata drepturilor bănești, după care urmează reclamațiile privind timpul de lucru. Sunt reclamații privind sărbătorile legale, neacordarea repausului săptămânal și timpul suplimentar de muncă.
Toți angajatorii se plâng de lipsa forței de muncă și de lipsa de interes al salariatului și totuși sunt angajatori care nu-și plătesc la timp salariații, sau refuză să-i plătească din diferite motive.
Se mai păstrează și acel pretext, că a fost perioadă de probă.
Salariații trebuie să știe că perioada de probă, este parte integrantă din contractul individual de muncă și reprezintă acea perioadă în care acele capacități profesionale ale salariatului sunt analizate și verificate de angajator în derularea raportului de muncă și oricare dintre părți la sfârșitul perioadei de probă, sau pe parcursul derulării, poate să renunțe la serviciile salariatului, sau salariatul poate să renunțe la slujbă. Despre timpul de muncă, orele suplimentare și neacordarea echipamentului de protecție în materialul video de mai jos, în interviul realizat cu juristul Mircea Onea, consilier comunicare și relații cu publicul.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.