Video| Călin Bota: Investițiile nete au fost cu 10,6% mai mari față de cele care s-au înregistrat în primele 6 luni al anului 2020

La conferința de presă organizată de PNL Maramureș, deputatul Călin Bota a prezentat rezultatele obținute în anul 2021 de Guvern, cele mai mari creșteri au fost în domeniul investițiilor.
România a înregistrat cele mai mari creșteri trimestriale în Uniunea Europeană și este prima țară europeană care a recuperat căderea economică pe care l-a înregistrat pe parcursul anului 2020, față de anul 2019.
În primul semestru al anului 2021 investițiile nete au fost cu 10,6% mai mari față de cele care s-au înregistrat în anul 2020 în primele șase luni.
Investițiile publice în primele nouă luni se ridică șa 33,7 miliarde de lei, cu 3,9 miliarde de lei mai mari față de cele pe care l-a avut țara în aceiași perioadă al anului precedent.
Din cele 22,9 miliarde de euro, pe care România le are la dispoziție, s-a obținut cea mai mare alocare pentru investițiile în infrastructură rutieră și feroviară la nivel european, respectiv 30% din Planul de Redresare și Reziliență, cca. 9,4 miliarde de euro. În acest Plan de Redresare și Reziliență, ocupă un loc important sectorul educației cu 3,6 miliarde de euro, precum și finanțarea sectorului privat al cercetării și digitalizării cu 2,16 miliarde de euro, respectiv sănătatea cu 2,45 miliarde de euro.
A fost o reușită în această perioadă și și aprobarea O.U.G. care vizează implementarea la nivel național a Programului Național de Investiții Anghel Saligny, care se va derula în următorii 6 ani și care însumează circa 50 de miliarde de euro care vor fi direcționați către investiții vitale pentru comunitățile locale, în infrastructură rutieră, în infrastructură de alimentare cu apă și canalizare, respectiv alimentarea cu gaze naturale. De asemenea s-a reușit suplimentarea sumelor pentru PNDL1 și PNDL2. Mai multe amănunte în materialul video de mai jos.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.