VIDEO: Bursa generală a locurilor de muncă – rezultate obținute

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Maramureș, a organizat azi,17 mai, Bursa generală a locurilor de muncă.
Evenimentul s-a desfășurat în Baia Mare, la Centrul de Instruire și Marketing ,, Gheorghe Marcaș” al CCIMM Maramureș.

Pentru ediția din acest an, AJOFM Maramureș a contactat un număr de peste 285 agenți economici, din care, 35 au răspuns invitației, oferind astfel persoanelor interesate un peste 460 locuri de muncă vacante care au acoperit diverse domenii de activitate. Din totalul celor 460 de locuri de muncă oferite de către angajatori, cele mai multe, 429, s-au adresat persoanelor fără studii superioare și 31 candidaților cu studii superioare.

Peste 350 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă au participat la eveniment și au vizitat standurile angajatorilor, au dialogat cu angajatorii prezenți și au aplicat pentru un loc de muncă. Astfel angajatorii au selectat 171 de persoane în vederea angajării, din care 47 au primit ofertă de angajare imediată .

Din cei 47 șomeri angajați în ziua bursei, 2 persoane au studii superioare și au fost angajate ca și analist resurse umane și director societate comercială, în domeniul, ,, Comerțului cu ridicata al produselor farmaceutice” și ,,Transporturi rutiere de mărfuri”.

Celelalte 45 de persoane angajate au studii medii și au ocupat următoarele job-uri:
– manipulant marfă, operator producție mobilier/saltele, vânzător, agent pază, asistent medical, confecționer textile, femeie de serviciu, fierar betonist, infirmieră, lăcătuș SDV, lucrător comercial, operator introducere validare date, ospătar, pregătitor suprafețe lăcuit, reprezentant comercial, tapițer și zidar.

Domeniile de activitate în care s-au angajat persoanele din ziua bursei, sunt următoarele:
– Lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale, Fabricarea pâinii, fabricarea prajiturilor și a produselor proaspete de patiserie, Activitati ale caminelor de bătrâni și ale caminelor pentru persoane aflate în incapacitate de a se îngriji singure, Comerț cu amanuntul în magazine nespecializate, Restaurante, Activități de asistență stomatologică, Activități de inginerie și consultanță tehnică legate de acestea, Activități de protecție și gardă.
Fabricarea altor articole de îmbrăcăminte, Fabricarea altor elemente de dulgherie și tâmplărie pentru construcții, Fabricarea de articole confecționate din textile, Transporturi rutiere de marfuri etc. .

De asemenea, la Bursa generală a locurilor de muncă au participat reprezentanţi ai Cercului Militar Judeţean Maramureş, Inspectoratului de Jandarmi Județean Maramureș ,, Pintea Viteazul” și inspectoratul pentru Situații de urgență „Gheorghe Pop de Băsești” Maramureș.
Aceștia au prezentat persoanelor interesate, oportunitățile de angajare, programele de formare și dezvoltare profesională precum și informații detaliate privind începerea unei cariere profesională în structurile militare.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.