Video | Bogdan Gavra – vocea cetățenilor:  Curge apa în casa oamenilor la blocul în reabilitare de la Semilună

La sesizarea cetățenilor, Bogdan Gavra, consilier local, s-a deplasat la fața locului pentru a constata problemele grave apărute în această perioada ploioasă la blocul în reabilitare de la Semilună din fonduri europene.

Un proiect cu finanțare europeană care trebuia să asigure confort și o nouă calitate a vieții pentru băimăreni s-a transformat într-un dezastru pentru zeci de familii care suportă în mod nemeritat consecințele. Termoizolația blocurilor este realizată necorespunzător, etanșeizarea este greșită, apa întră în locuințe și afectează mobilierul, pardoseala și microclimatul interior prin umezeala, condensul, mucegaiul și infiltrațiile produse.

Locatarii, care au făcut sesizarea, locuiesc la etajul X, și-au făcut și lucrările în apartament de nici de o lună. Aproape de o săptămână de când au început ploile mai abundente, apa se prelinge peste termopan, stropind aproape până la mijlocul camerei, unde parchetul a început să se umfle, iar pe pereți a apărut mucegaiul în floare. Locatarii stau cu prosoapele și ligheanul lângă. Inexplicabil, apa se înfiltrează între vată și perete.
După părerea consilierului Bogdan Gavra, ar trebui dată jos toată izolația și refăcută după standarde.

Blocul de la Semilună este trei sferturi anvelopat în față, iar în spate deloc și termenul de finalizare este februarie 2023, Bogdan Gavra se întreabă ce vor face în iarna aceasta?

Noi avem și Comisia de monitorizare a proiectelor cu finanțare Europeană, îl vom convoca pe cei care sunt: managerul de proiect și reprezentanții în unitatea de implementare a proiectului, să vedem practic cum stăm, dar cele mai multe probleme sunt acolo unde lucrează această firmă din Târgu Mureș, din 26 de blocuri, 20 sunt la această firmă, 6 sunt la altă firmă, care sunt aproape de recepție și din câte am observat până acum, pentru că nu m-a sesizat nimeni, lucrările sunt mult mai bine finalizate și se pot recepționa”, a spus Bogdan Gavra.

În imaginile video de mai jos se poate vedea cum plouă în casă, imaginile au fost transmise de locatari.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.