VIDEO | Autostrada din Parcul Național Munții Rodnei

Capra neagră, marmota sunt specii ocrotite de lege. Munții Rodnei – Parc Național cu regim foarte strict. Degeaba. În fiecare weekend e autostradă în Parcul Național Munții Rodnei. Plin de snowmobile, care au interzis prin lege. Oricine merge pe munte în zona Borșa e șocat de traficul intens pe care îl găsește acolo. Nu poți să mergi nicăieri fără să existe riscul de a da un snowmobil peste tine. Când îi întrebi cum de se întâmplă asta, răspund că sunt invitații primarului din Borșa sau ai nu știm cărui potentat local.

Pe lângă conaționali, polonezi, cehi, elvețieni, care în țara lor respectă legea, vin aici pentru că nimeni n-o aplică. Poliția nu face nimic, Jandarmeria montană la fel. Deși oamenii sună încontinuu la 112, sunt redirecționați tot la autoritățile locale.

Tot ce vedeți în filmările de mai jos e la peste 2.000 de metri, în golul alpin.

USR Maramureș nu va lăsa situația să rămână așa. Vom sesiza toate autoritățile, de la locale la guvernamentale. Legea e foarte clară, dar trebuie și aplicată. Dacă n-o aplică, USR Maramureș va sesiza instituțiile abilitate pentru aplicarea legii și pentru tragerea la răspundere a celor vinovați.

USR MARAMUREȘ

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.