Video | Autorulotă căutată în străinătate, găsită de lucrători ai ITPF Sighet

În 3 octombrie, în Punctul de Trecere a Frontierei Siret – structură a ITPF Sighetu Marmației – s-a prezentat la control, pe sensul de ieșire din România, pentru efectuarea formalităților de frontieră, un cetățean sârb, în vârstă de 42 de ani, la volanul unei autorulote marca Fiat Ducato, an fabricație 2021, cu număr de înmatriculare de Slovenia. În autorulotă se afla și un pasager, tot un cetățean sârb, în vârstă de 60 de ani.

Cei doi le-au declarat polițiștilor de frontieră că se deplasează în Ucraina, în orașul Odessa, în scop turistic. S-au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care s-a constatat că autovehiculul este bun căutat pentru confiscare, alerta fiind introdusă, în aceeași zi, de autoritățile din Slovenia.

În urma verificărilor efectuate, dar și a cooperării  cu autoritățile din Slovenia, s-a constatat că șoferul sârb a închiriat autorulota cu o carte de identitate croată falsă pentru a se plimba cu aceasta prin toată Europa.Ulterior și-a făcut rost și de o procură falsă pentru a ieși din spațiul UE, document care a trezit suspiciuni polițiștilor de frontieră. În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire, iar autorulota în valoare de 294.000 lei a fost indisponibilizată la sediul poliţiei de frontieră. În continuare se fac cercetări.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.