Video | Atelier mobil de prelucrare a plasticului în curtea Liceului Teoretic Németh László

În cadrul proiectului Erasmus+ ”Cinci țări, un singur râu” a poposit pentru două zile Atelierul mobil de prelucrare a plasticului de forma unui vapor în care pirații PET-urilor îî arată copiilor cum se poate prelucra plasticul și vin cu idei creative pentru a crea câteva obiecte.

La această activitate au fost invitați elevi de la Școala Generală Nicolae Iorga, Școala din Baia Sprie, Coltău și Arduzel.
Prin această activitate practică s-a arătat copiilor cum putem să acordăm o mai mare atenție colectării deșeurilor, și a modului în care aceste deșeuri pot fi transformate în lucruri utile.

A fost important să le dovedim copiilor, că tot ceea ce învață teoretic, poate fi aplicat practic, pentru că iată a fost și o activitate legată de partea de științe și de asemenea este important să înțelegem că noi, oamenii care lucrăm în școli, indiferent în ce țară am fi cu toții. Trebuie să acordăm atenție educației, care îi îndreaptă pe elevi înspre cunoaștere teoretică, practică aplicativă înspre formarea spre deprinderi bune pentru viață, iar o atitudine ecologică este evident necesară pentru toți copii, dar și pentru adulți.
Au fost lucruri foarte interesante, ceea ce am văzut azi aici, nu vor uita copiii , nici peste ani”, – a declarat Ligia Duruș, inspector școlar la ISJ Maramureș, care a venit cu colega ei inspector școlar pentru chimie-fizică, Aneta Pop.

Este foarte important, ca tinerele generații să se familiarizeze cu ecologizarea râurilor, pentru că ei sunt generațiile, care trebuie să repară oarecum greșelile pe care le-au comis generațiile noastre și să lupte pentru o lume mai curată și mai frumoasă, ei sunt viitorul nostru”, – a spus Eliza Mastan, director Liceul Teoretic Németh László.

Plasticul folosit în aceste activități a fost colectat de pe râul Tisa de către copii”, – a explicat Annamaria Farkas, profesoară de limba engleză.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.