Video | Prima expoziție temporară la Muzeul Județean de Artă într-o nouă conducere de interimat

S-a deschis expoziția temporară ”Culori Băimărene” la Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare». Este prima expoziție în cadrul unei noi conduceri, una de interimat.

Noul manager este Robert Strebeli, care vine de la Muzeul Brukenthal, din Sibiu, unde a lucrat în echipa de conducere a instituției. Această expoziție va avea continuitate și o ciclicitate din două în două luni. ”Timpul într-un muzeu se socotește în secole, dar noi dorim să socotim timpul în acest muzeu lunar cu expoziții inovative”, a declarat Robert Strebeli.

Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» are un număr de 7000 de bunuri artistice, însă doar 7% și-au găsit locul într-un spațiu expozițional permanent. Lucrările reprezentative pentru Școala de Pictură Băimăreană vor fi aduse în fața publicului în expoziții temporare.

Expoziția este bazată pe una dintre trăsăturile de bază a fenomenului artistic băimărean, și anume culoarea, predomină peisajul, dar regăsim și natură statică sau portrete și parcurge toate etapele prin culoare de la începutul Școlii de Pictură Baia Mare până în zilele noastre.
”Cred că, după ce ieșim din această expoziție sub cerul liber albastru sau chiar și într-o zi gri, ploioasă de toamnă, vom vedea altfel culorile”, -a spus Robert Strebeli, manager.
Mai multe amănunte despre expoziție și despre culori urmăriți în materialul video de mai jos.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.