VIDEO | Ambasadorul SUA la București în vizită în Budești

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la București, Hans Klemm, a fost prezent joi în comuna Budești. Acesta a vizitat mai multe obiective din zonă și a vorbit despre turism.

În cadrul acestei întâlniri s-a discutat despre ecoturism dar și despre frumusețea acestei zone.

”Astzi mă aflu la Budești, avem un partener în România, Fundația română-americană care desfășoară numeroase activități dar aici sprijină ecoturismul. Ei sprijină prin activitățile fundației 5-7 destinații turistice din întreaga țară însă am vrut să văd exact ce activități pot să sprijine aici și ce au reușit să obțină. Am fost foarte impresionat de ceea ce am văzut că au reușit să obțină și ne bucurăm foarte mult că au găsit aici un director executiv foarte bun, pe doamna Edith Pop. Dacă vă veți uita pe panourile informaționale de pe drum veți vedea un logo, logo al Fundației româno-americane. Mă bucur foarte mult să mă aflu aici într-o zi atât de frumoasă, copacii înfloresc, este soare, este o perioadă minunată în care să te afli în Maramureș”, a declarat Hans Klemm, ambasadorul Statelor Unite ale Americii la București.

 

”Am avut bucuria să fim vizitați de către ambasadorul Statelor Unite ale Americii care a participat la acest eveniment pe care l-am pregătit împreună cu copiii de la școală, cu cadrele didactice, cu meșteri populari și cu socăcițele din sat. Am fost încântați de vizita domnului ambasador, un om simplu și un om care a apreciat această activitate, tradițiile noastre și zicem noi că a fost încântat de ceea ce s-a petrecut în Budești”, a precizat Liviu Tămaș, primarul comunei Budești.

În cadrul acestei întâlniri budeștenii au prezentat și câteva obiceiuri care se respectă cu strictețe în satul tradițional de Paști.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.