VIDEO | ADIGIDM Maramureș: Se poate ajunge și la tarife mai mici

După procedura de achiziție derulată de ADIGIDM, tariful deșeului rezidual a fost redus cu peste 170 lei/tonă. Scăderea costurilor ar trebui să se regăsească în taxa de salubrizare aprobată de fiecare Consiliu Local. Facturile agenților economici s-a redus cu 40%, în condițiile în care fac colectare pe fracții.

După ce Consiliul Județean Maramureș a reziliat contractul cu firma de salubrizare Drusal, pentru că nu și-a onorat obligațiile contractuale. ADIGIDM Maramureș a avut la dispoziție 90 de zile să deruleze procedurile de achiziție să pregătească licitația.

În județul Maramureș au fost trei operatori eligibili pentru licitație, având autorizație de mediu pentru activitatea de sortare .Celor trei operatori au fost trimise invitații Împreună cu caietul de sarcini pentru a depune ofertă.

Înainte cu trei zile de data limită de depunere Drusal a atacat procedura CNSC, în urma căruia ADIGIDM Maramureș a fost obligat să oprească procedura de achiziție. Drusal a atacat prevederi ale caietului de sarcini, inclusiv tarifele, considerând că e prea mic, de patru ori mai mic decât cel stabilit de către ADIGIDM Maramureș.
”Până la urmă, tariful acesta noi l-am calculat exact, pornind de la cât a fost valoarea tarifului la care a presat Drusalul în contractul cu Consiliul Județean Maramureș, n-am avut un alt tarif de referință”, a declarat Romeo Dobocan, director executiv ADIGIDM Maramureș.

Înainte cu 7 zile, de data încheierii celor 90 de zile s-a pronințat și CNSC-ul, dând dreptate lui ADIGIDM Maramureș. A fost trimis Drusalului încă o invitație să depună ofertă, însă Drusal a decis să meargă la Curtea de Apel pentru a ataca decizia CNSC. Curtea de Apel nu putea să întrerupă procedura de achiziție, iar după o săptămână i-a dat dreptate lui ADIGIDM Maramureș.

Pentru zona 1 din Maramureș, a fost delegat activități de sortare, activitate de transfer, o activitate nouă tratarea deșeurilor, extrem de importantă pentru deșeurile reziduale prin care se deviază cantitatea de 40% , care duc la scăderea costurilor.

La data de 26 aprilie, expiră contractul de depozitare cu Oradea pentru zona 1 a Maramureșului, urmând ca după această dată să se găsească un alt operator și o autoritate publică în același timp, care să accepte deșeuri la depozitare.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.