Video | Acțiuni la graniță pentru combaterea contrabandei. S-au tras și focuri de armă

Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au  desfăşurat în ultimele 24 de ore mai multe acțiuni pentru prevenirea și combaterea contrabandei, în urma cărora au confiscat aproximativ 37.000 de pachete de ţigări de proveniență ucraineană, în valoare de peste 420.000 lei.

  • Ieri, polițiștii de frontieră au observat pe direcția localității Câmpulung la Tisa, în apropierea râului Tisa, o autoutilitară care staționa în zonă. La volanul autovehiculului se afla un cetățean ucrainean, în vârstă de 26 de ani, iar în imediata apropierere au fost descoperite 19 colete cu țigări. Imediat au fost anunțate autoritățile țării vecine despre eveniment, acestea arătând că au reținut în acest caz doi cetățeni ucraineni. Cele 16.511 de pachete cu țigări au fost confiscate, ca și autoutilitara.
  • La rândul lopr, tot ieri, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului PF Valea Vișeului au descoperit, pe raza localității Bistra, un autoturism abandonat, în afara părții carosabile, intrat într-un parapet de beton. În mașină s-au găsit 7.440 de pachete cu țigări de contrabandă.
  • Tot, ieri, polițiștii de frontieră din Sarasău au descoperit șase colete conținând 6000 de pachete cu țigări de contrabandă.
  • În data de 31 august, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Brodina, structură a ITPF Sighet, au observat mai mulți bărbați care transportau în spate colete voluminoase, de la graniță pe direcţia localităţii Straja. Oamenii legii au acționat pentru reținerea bărbaților, efectuând somațiile legale prin voce, moment în care aceștia au abandonat coletele și au fugit, dispersându-se în direcții diferite. Polițiștii de frontieră au tras mai multe focuri de avertisment, însă contrabandiștii nu s-au oprit. Au lăsat în urmă 5.920 de pachete cu țigări.
  • Și tot în 31 august s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Siret,  pe sensul de intrare în țară,  un cetăţean român, în vârstă de 49 de ani, conducând un microbuz. În pereții autovehiculului polițiștii au descoperit 800 de pachete cu ţigări, de proveniență ucraineană. Șoferul a fost amendat cu 5.000 de lei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.