Video | A fost aprobat programul simulărilor examenelor naționale pentru clasa a VIII-a, respectiv pentru examenul de bacalaureat

A fost aprobat programul simulărilor examenelor naționale pentru clasa a VII-a, respectiv pentru examenul de bacalaureat, pentru elevii claselor a VIII-a.

Astfel pentru clasa a VIII-a este vorba de limba și literatura română proba scrisă, matematică, limba și literatura maternă proba scrisă.
Prima probă va avea loc în 4 aprilie, următoarea în 5 aprilie, iar la limba și literatura maternă în 6 aprilie, urmând ca în 14 aprilie să fie afișate rezultatele.

Pentru clasa a XII-a, prima probă scrisă va fi în 28 martie la limba și literatura română, proba obligatorie a profilului și a specializării va fi în 29 martie, proba la alegere a profilului și a specializării va fi în 30 martie, iar proba scrisă la limba și literatura maternă în 31 martie, urmând ca rezultatele să fie afișate în 14 aprilie.

Ligia Duruș, inspector școlar pentru proiecte educaționale la ISJ Maramureș face precizarea: ”Notele obținute nu vor fi trecute în catalog decât la solicitarea elevului major, sau a părintelui, tutorelui minorilor și este vorba de solicitare scrisă. De asemenea trebuie să reținem că rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale cu elevii, vor fi discuții la ședințele cu părinții la nivelul catedrelor. Aceste discuții și analize au rolul de a optimiza rezultatele învățării și astfel elevii să fie mai bine pregătiți pentru momentul în care se vor ține examenele propriu zise”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.