Video | 357 de posturi oferite la Bursa locurilor de muncă organizată de AJOFM Maramureș

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Maramureș a organizat azi Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți, la Biblioteca Județeană ”Petre Dulfu”.

Pentru ediția din acest an, AJOFM Maramureș a contactat un număr de peste 150 de agenți economici, din care 21 au răspuns invitației, oferind astfel persoanelor interesate 357 de locuri de muncă. Dintre acestea, cele mai multe, 328, se adresează persoanelor fără studii superioare.

În ceea ce privește numărul participanților, la ediția din acest an au participat peste 210 persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, care au vizitat standurile angajatorilor, au dialogat cu angajatorii prezenți și au aplicat pentru un post.

Astfel angajatorii au selectat 105 persoane în vederea angajării, din care 32 au primit repartiții și urmează să se angajeze.

Din cei 32 absolvenți angajați, 5 tineri sunt cu studii superioare și au fost angajați în profesiile de director vânzări, administrator, medic veterinar, agent vânzări și inginer sistem în domeniul IT.

Celelalte 27 de persoane, fără studii superioare, s-au angajat ca agent curier, vânzător, agent vânzări, confecționer îmbrăcăminte, lucrător bucătărie, farmacist, manipulant marfă, dezvoltator de sisteme în domeniul TIC, barman, muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptușeli zidărie, muncitor necalificat în agricultură etc.

Domeniile de activitate în care s-au angajat persoanele în ziua bursei sunt mult mai diversificate față de edițiile anterioare, acestea fiind:
alte activități poștale și de curier, industria ușoară – confecții îmbrăcăminte, fabricarea de mobilă, lucrări de construcții ale clădirilor rezidențiale și nerezidențiale, restaurante, prelucrarea lemnului, comerț, servicii de furnizare și management a forței de muncă, fabricarea articolelor ceramice pentru uz gospodăresc și ornamental, prelucrarea și conservarea fructelor și legumelor, activități veterinare, activități de consultanță pentru afaceri și management etc. .

În ceea ce privește situația persoanelor selectate în ziua bursei în vederea angajării ulterioare de către agenții economici, conform procedurii, acestea sunt monitorizate de către AJOFM Maramureș timp de o lună de zile. La finalul acestei perioade serviciul de mediere al agenției evaluează statutul acestora de pe piața muncii – dacă sunt angajați sau au rămas persoane inactive.

La eveniment au participat și reprezentanți ai Centrului Militar Județean, care au oferit consultanță persoanelor care doresc să urmeze o carieră militară.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.