Video | 35 de unități de învățământ din Maramureș aplică la runda de granturi în cadrul Programului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar

Un număr de 35 de unități de învățământul preuniversitar din județul Maramureș au aplicat pentru runda de granturi în cadrul Programului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar.
Astfel se pot obține granturi pentru granturi mici de minim 70.000 lei sau granturi de 140.000 lei pentru granturi medii, iar unitățile de învățământ care au grant mare, este posibil să obțină 153.000 lei.

Cele 35 de unități de învățământ care au aplicat în această rundă de competiție sunt pe lista stabilită de Ministerul Educației.

Activitățile pe care vor implementa echipele de proiect sunt din domeniul prevenirii abandonului școlar, prevenirea senteismului, prevenirii situației în care elevii ajung să nu obțină rezultate corespunzătoare la Evaluarea Națională.

”În felul acesta putem să gândim activități destinate elevilor de gimnaziu, clasele 5-8 în speță, care să fie sprijiniți pentru a avea un parcurs educațional mai bun, pentru a reuși să ajungă în clasa a 9-a și mai departe, să nu ajungă la abandona școala”, – a explicat Ligia Duruș, inspector școlar, ISJ Maramureș.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.