Victor Ponta: Îl voi sprijini în calitate de prim ministru pe preşedintele interimar Crin Antonescu

Victor Ponta: Îl voi sprijini în calitate de prim ministru pe preşedintele interimar Crin Antonescu

Premierul Victor Ponta a anunţat vineri seara, într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Parlamentului, că îl va sprijini în calitatea pe care o are pe preşedintele interimar Crin Antonescu, căruia îi garantează sprijinul total al Guvernului.

"Voi sprijini, în calitate de prim ministru, efortul preşedintelui interimar de a garanta în totalitate independenţa şi buna funcţionare a instituţiilor statului, Curtea Constituţională a României, toate instanţele, parchetele, agenţiile importante de combatere a corupţiei, serviciile de informaţi ale statului, iar preşedintele interimar va avea din partea Guvernului o garanţie şi un sprijin constant în acest sens. În plus, faţă de aceste atribuţii constituţionale pe care preşedintele interimar le va exercita în continuare, Guvernul României are obligaţia şi va căuta sprijinul preşedintelui interimar, al Parlamentului, instituţiilor statului, de a asigura îndeplinirea tuturor obligaţiilor care revin României, în baza acordurilor cu instituţiile financiare internaţionale şi în baza tuturor obligaţiilor pe care le avem în Mecanismul de Cooperare şi Verificare instituit de Comisia Europeană’, a spus Victor Ponta.

În plus, a arătat acesta, în perioada următoare va face toate eforturile care ţin de guvern pentru a explica prietenilor şi partenerilor europeni ai ţării noastre că Romania funcţionează ca stat de drept, că astăzi voinţa Parlamentului a fost exprimată constituţional şi să garantez că pe 29 iunie referendumul va fi organizat corect, imparţial şi voinţa românilor va fi respectată în totalitate. "Este extrem de important şi am considerat legitime îngrijorările partenerilor noştri să dovedim pas cu pas că acuzaţiile care au fost aduse României ca ţară de cei implicaţi în aceasta bătălie politică nu se confirmă. Sunt de asemenea dispus să solicit preşedintelui interimar sprijinul pentru a îndrepta orice fel de normă care va fi considerată că nu îndeplineşte toate standardele europene care au făcut posibilă integrarea României în Uniunea Europeană. Să asigurăm stabilitate, predictibilitate, să explicăm că nu există niciun alt arbitru deasupra poporului român şi că împreună cu preşedintele interimar Guvernul României va asigura buna funcţionare a României şi respectarea tuturor obligaţiilor pe care noi le avem faţă de partenerii europeni", a spus premierul.

El a arătat că au existat acuzaţii dure în ultima perioadă şi a făcut un apel la cei care vor fi implicaţi în campania electorală pentru referendum să înţeleagă că bătălia politică şi acuzele între forţele politice nu pot fi făcute în detrimentul interesului naţional. "Şi, indiferent de ceea ce va decide poporul român pe 29 iunie, avem obligaţia să respectăm această decizie şi să ne gândim la viitorul României. Cred că armele folosite până în aceasta ţară ţin de trecutul României, de un mod primitiv de a duce bătălia politică şi, după ce Parlamentul s-a pronunţat constituţional, cu o majoritate covârşitoare, trebuie să încercăm să revenim la ceea ce înseamnă normalitate şi o ţară în care putem să trăim cu toţii, indiferent de bătăliile politice. Îl voi sprijini pe preşedintele interimar pe toată perioada mandatului său", a menţionat Victor Ponta.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.