VESTE BUNĂ: S-a prelungit termenul de plată a impozitului

VESTE BUNĂ: S-a prelungit termenul de plată a impozitului

 Termenul pentru plata impozitului pentru locuințe, terenuri și autovehicule pe primul semestru s-a prelungit. Deși inițial data scadentă a fost stabilită pentru 31 martie, la sfârșitul săptămânii trecute s-a ales un alt termen care să permită tuturor contribuabililor să depună declarațiile fiscale la timp și să beneficieze de toate facilitățile la plata impozitului.

În urma acestor modificări s-au ales termene diferite pentru depunerea declarațiilor și pentru plata impozitelor. Noul termen pentru depunerea declarațiilor fiscale și pentru reevaluări este 31 mai. 
„Începând de vineri a apărut în Monitorul Oficial ordonanța de urgență care modifică termenele de depunere a declarațiilor respctiv termenele de plată. Persoanele fizice care dețin în proprietate clădiri mixte pot să își depună declarațiile privind destinația clădirilor respectiv reevaluările până la data de 31 mai. Persoanele juridice au obligația să depună declarațiile pentru clădirile pe care le au în proprietate până în 31 mai”, a declarat Tamara Vasiliu, directorul Direcţiei de Venituri din cadrul Primăriei Sighetu Marmaţiei.
De asemenea persoanele care au mașini scoase din evidență până la data de 31 decembrie pot să aducă acte doveditoare în acest sens pentru a fi scoase din evidențele fiscale până în ultima zi a lunii mai.  Datorită acestor schimbări până la 31 iunie este obligatoriu să fie plătit impozitul pentru primul semestru, iar persoanele care își vor plăti impozitul integral vor beneficia de bonificația de 10%.
„Având în vedere aceste modificări data de 31 martie se transformă în 30 iunie. Adică până în această dată persoanele fizice și persoanele juridice pot să își plătească impozitele pe clădiri, teren și mijloacele de transport fără a avea majorări de întârziere pentru prima jumătate de an, respectiv dacă își plătesc pentru tot anul 2016 beneficiază și de acea bonificație de 10%", a adăugat directorul Direcţiei de Venituri din cadrul Primăriei Sighetu Marmaţiei, Tamara Vasiliu.
Datorită volumului mare de muncă din ultimele două săptămâni Direcția de Venituri din cadrul Primăriei Sighet și-a schimbat programul de lucru cu publicului. În urma acestor schimbări însă Direcția de Venituri va reveni la vechiul program.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.