VERNISAJ: Expoziţia-eveniment dedicată operei lui Constantin Brâncuşi, la Centrul Pompidou din Paris

Marți, 26 martie, Centrul Pompidou din Paris a găzduit vernisarea unei expoziții-eveniment dedicate operei lui Constantin Brâncuși, marcând astfel un moment de referință în lumea artei contemporane. Evenimentul continuă succesul expoziției „Brâncuși. Surse românești și perspective universale”, care a fost găzduită de Timișoara, Capitala Europeană a Culturii în 2023. Această retrospectivă impresionantă adună peste 200 de opere, inclusiv sculpturi, fotografii, desene și arhive, oferind o privire cuprinzătoare asupra geniului creativ al lui Brâncuși.

Expoziția prezintă Atelierul lui Brâncuși, un spațiu emblematic al creației artistice și vieții sale, și aduce în prim-plan lucrări din colecțiile unor muzee de prestigiu din întreaga lume, printre care Tate Modern, MoMA, Guggenheim și multe altele. De asemenea, sunt expuse toate operele lui Brâncuși din patrimoniul românesc, inclusiv celebrele lucrări din Ansamblul monumental „Calea Eroilor” de la Târgu Jiu.

Janina Sitaru, secretar de stat pentru relații interinstituționale, a subliniat importanța acestui eveniment în contextul diplomației culturale, evidențiind eforturile de promovare a operei lui Brâncuși la nivel mondial și demersurile pentru înscrierea Ansamblului monumental „Calea Eroilor” în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

Expoziția este susținută de Ministerul Afacerilor Externe, Ambasada României în Republica Franceză și Institutul Cultural Român, consolidând astfel legăturile culturale între România și Franța. Publicul este invitat să descopere această remarcabilă expoziție până la data de 1 iulie 2024.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.