Verificarea construcțiilor hidrotehnice din județul Maramureș

Au fost finalizate acțiunile de verificare a stării tehnice și funcționale a construcțiilor hidrotehnice cu rol de apărare împotriva inundațiillor din județul Maramureș. Acestea sunt în stare bună de funcționare.

S-au constatat două puncte critice unde se impun lucrări în regim de urgenţă: digul de la Bozânta Mică, pe malul stâng al râului Lăpuș și râul Cisla – mal stâng, în localitatea Borșa.

Pentru ca populația să beneficieze de protecție în cazul producerii inundațiilor, starea tehnică şi funcţională a digurilor, a barajelor și a acumulărilor este extrem de importantă.

De asemenea, lucrările de regularizare a cursurilor de apă şi modul în care sunt întreţinute secţiunile de scurgere a apei pot aduce beneficii directe riveranilor, mai ales în perioadele cu debite și niveluri ridicate.

La acțiuni au participat reprezentanți ai structurilor implicate în managementul situațiilor de urgență de la nivel național, bazinal, județean și local, respectiv: Administrația Națională “Apele Române”, Administraţia Bazinală de Apă Someş-Tisa, Sistemul de Gospodărire a Apelor Maramureș, Instituţia Prefectului și Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.