VARIANTA DE OCOLIRE A MUNICIPIULUI SIGHETU MARMAȚIEI a primit avizul pentru studiile de fezabilitate

Consiliul Tehnico – Economic al Ministerului Transporturilor și Infrastructurii a avizat zilele trecute studiile de fezabilitate pentru realizarea variantei de ocolire a municipiului Sighetu Marmației.

Varianta de ocolire a municipiului Sighetu Marmației va lega cele două drumuri naționale care tranzitează orașul, DN18 și DN19 și va facilita legătura cu noul pod peste râul Tisa  în construcție. Investiția se ridică la 48 de milioane de euro și este finanțată prin Programul Transport 2021- 2027.

”Prin realizarea acestui proiect ne propunem să decongestionăm traficul din Sighetu Marmației, să reducem timpul de călătorie și să îmbunătățim accesul către și dinspre Ucraina. De asemenea, varianta de ocolire va facilita transportul comercial, reducând astfel impactul asupra traficului local și sporind siguranța rutieră.

Acest proiect reprezintă un efort comun al Consiliului Județean Maramureș și al Ministerului Transporturilor, iar eu, în calitate de președinte al Consiliului Județean, sunt mândru să fiu parte din această inițiativă care va aduce beneficii semnificative comunității noastre!” – a declarat Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.