Vântul puternic a distrus maşini, reţele electrice şi copaci în întreg Maramureşul

Vântul puternic a distrus maşini, reţele electrice şi copaci în întreg Maramureşul

Rafalele puternice de vânt au doborât un copac pe strada Ciprian Porumbescu peste un autovehicul. La faţa locului s-au deplasat pompieri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Baia Mare. Crengile unui nuc s-au prăbuşit peste o maşină parcată pe strada Ciprian Porumescu. Bucăţile de copac au căzut pe plafonul Daciei Sandero. Nu au fost produse pagube autoturismului. Crengile au căzut pe partea cu frunze şi nu au zgaraiat autoturismul. Proprietara autoturismului a constatat situaţia şi a mulţumit pompierilor militari pentru intervenţie
Un alt copac a fost doborât de vântul puternic pe DE 58, în zona localităţii Cicârlâu. Circulaţia rutieră se desfăşoară pe un singur sens. La faţa locului acţionează membrii ai comitetului local pentru situaţii de urgenţă, angajaţi ai Secţiei de drumuri naţionale Baia Mare.
Un transformator din reţeaua de alimentare cu energie electrică  a fost trăznit în localitatea Cărbunari şi a luat foc. Prefectul Sandu Pocol a fost informat despre situaţie şi a dispus intervenţia la faţa locului. Localitatea a rămas paţrial fără energie electrică. Un echipaj de pompieri militari de la Detaşamentul Baia Mare s-a deplasat în zonă şi a stins incediul.  Angajaţi ai SC Electrica au intervenit şi au izolat transformatorul afectat, respectiv lucrează pentru remedierea deficienţei.Rafalele de vânt au rupt partea superioară a unui brad pe strada George Coşbuc din Baia Mare. Vârful a rămas suspendat pe alte crengi. Pompierii militari au intervenit şi au tăiat cu drujba partea ruptă de vijelie pentru a evita antrenarea acestei spre locuinţele cetăţenilor şi a produce pagube materiale, iar mai apoi, cu sprijinul locatarilor, au îndepărtat resturile de material lemnos.
Prin sistemul unic de apeluri de urgenţă 112, pompierii militari au fost anunţaţi de prăbuşirea unui copac pe strada Victor Babeş, nr. 64, situat la un imobil, în spatele Universităţii de Nord Baia Mare. Copacul era putred, iar rafalele de vânt l-au doborât. Nu au fost înregistrate pagube. Pompierii militari băimăreni s-au deplasat la faţa locului şi au tăiat copacul cu drujba, după care au curăţat zona afectată.
Despre prăbuşirea unui alt copac în localitatea Tămaia, datorită intensificărilor de vânt puternic care au avut aspect de vijelie au fost anunţaţi pompierii militari. La faţa locului au acţionat membrii ai comitetului local pentru situaţii de urgenţă.
Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă nu a primit avertizare de vijelie sau cod galben de producerea unor fenomene meteorologice periculoase la nivelul judeţului sau a unor unităţi administrativ-teritoriale.
La Cavnic, într-un interval de 30 de minute, au fost înregistrate precipitaţii care au avut valoarea de 11 l/mp, dar şi căderi de grindină ce au avut dimensiunea între 10-12 mm.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.