USL vrea ca numirea lui Antonescu şi Zgonea la Senat şi Cameră să aibă loc miercuri

USL vrea ca numirea lui Antonescu şi Zgonea la Senat şi Cameră să aibă loc miercuri
USL vrea ca ca numirea lui Crin Antonescu şi Valeriu Zgonea la şefia Senatului şi, respectiv, a Camerei Deputaţilor să aibă loc miercuri, potrivit unor surse parlamentare.
Conform surselor citate, cererea USL de revocare din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor a Robertei Anastase urmează să fie depusă marţi, la ora 12.00.
"Trebuie să facem tot posibilul pentru a schimba aceste instituţii care lucrează în favoarea preşedintelui", au arătat sursele citate, care au adăugat că, deşi demersul USL este "la limita regulamentelor", este singura şansă pentru deblocarea crizei politice şi a conflictului dintre preşedinte, Guvern şi Parlament.
Birourile Permanente reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor au decis convocarea marţi, la ora 14.00, a unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pentru revocarea din funcţie a Avocatului Poporului, la solicitarea USL.
Totodată, USL a depus, marţi, cererile de revocare din funcţie a preşedinţilor Senatului şi Camerei Deputaţilor, a declarat pentru MEDIAFAX preşedintele Senatului Vasile Blaga, care a anunţat că nu va convoca sesiune extraordinară la Senat pentru revocarea sa.
Luni seară au apărut informaţii referitoare la intenţia USL de a revoca judecătorii Curţii Constituţionale numiţi de Parlament. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.