USL: PDL continuă să mintă, nefiind capabil de dialog nici cu opoziția, nici cu oamenii din strada

USL: PDL continuă să mintă, nefiind capabil de dialog nici cu opoziția, nici cu oamenii din strada

Uniunea Social Liberală constantă, cu regret, că Partidul Democrat Liberal îşi dovedeşte pe mai departe incapacitatea de a dialoga atât cu protestatarii, cât şi cu opoziţia politică. Atacurile mincinoase lansate in aceste zile de către PDL la adresa opoziţiei arată în mod clar că actuala putere nu poate trece peste aroganţă şi autosuficienţă, pentru a reinstaura un climat de normalitate în România.

"Reamintim ca USL nu a cerut si nu va cere niciodata sanctionarea Romaniei la nivelul Uniunii Europene. Dimpotriva, vom continua sa informam institutiile europene cu privire la gravele derapaje din Romania, pentru ca incalcarile repetate ale legilor si ale Constitutiei trebuie sa fie aduse la cunostinta partenerilor nostri europeni. De asemenea, cerem PDL sa nu mai jigneasca romanii care ies in majoritatea oraselor in strada, pentru a protesta impotriva Guvernului. Romanii transmit, in aceste zile, un semnal extraordinar, de care ar trebui sa tinem cu totii cont – fie ca suntem in opozitie fie la putere. Romanii cer schimbare, un alt guvern și alegeri libere. De asemenea, cer o altfel de guvernare, mai deschisa, mai corecta si cu mai mult bun-simt. Remarcam insa, cu regret, ca PDL continua să critice protestatarii pentru că ar afecta imaginea si credibilitatea României. PDL nu vrea să accepte faptul că românii nu mai doresc această guvernare coruptă şi incompententă şi nici să le redea acestora dreptul de a-şi alege conducătorii. Semnalul oamenilor ieşiţi în stradă este clar, dar PDL îl respinge cu dispreţ.", se arată intr-un comunicat de presă USL. 
 
In acelasi comunicat se mai specifica faptul ca investitorii romani si straini nu trebuie speriati cu prognoze false si cu stiri apocaliptice. Situatia economica este dificila, cu datorii si deficite accentuate de actualul Guvern, iar solutia nu poate veni de la acelasi Guvern. "Atragem atentia asupra manipularii pe care o lanseaza PDL – Nu oprirea protestelor pasnice va ajuta mediul economic! Adevaratul ajutor pentru mediul economic vine din combaterea coruptiei actualului regim, din domnia legii, din solutii obtinute prin dialog cu mediul profesional, din mai multa democratie si transparenta! Considerăm inoportună și iresponsabilă intervenția lui Theodor Stolojan de astăzi, care a fost scos în public, la comandă, pentru a propaga aceleași teme diversioniste pe care puterea le folosește cu iluzia că se poate salva. Uniunea Social Liberală consideră că relansarea increderii in Romania nu este data de oprirea protestelor pasnice, ci de inlocuirea actualului Guvern! Ca atare, nu putem constata decât validitatea solicitărilor cetăţenilor, pe care USL le susţine în mod categoric: demisia acestuia Guvern, instalarea unui guvern de profesionisti neangajati politic si demararea cât mai rapidă a procedurilor în vederea organizării de alegeri anticipate. Oamenii trebuie lăsaţi să îşi aleagă destinul, fără ca acesta să le fie dictat de preşedintele Traian Băsescu, Emil Boc sau Elena Udrea." mai comunica USL:

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.