VIDEO | Urmează lucrări de punere în siguranță a traficului rutier în Pasul Gutâi

Societatea care asigură întreținerea DN 18 va executa lucrări de punere în siguranță a traficului rutier în zona versanților montani. Lucrările de protecție a versanților, prin derocare și amplasarea de plase ancorate și bariere, pentru a împiedica prăvălirea stâncilor și bolovanilor de pe versanți vor fi executate începând din 18 iunie.

”Executarea lucrărilor la versanții din pasul montan pot pune în pericol siguranța participanților din trafic, având în vedere faptul că echipele de intervenție vor proceda la dislocarea rocilor instabile. În acest context, traficul rutier va fi restricționat în zonele cu lucrări și va fi dirijat prin semafoare rutiere, respectiv și de către angajații firmei cu palete. De asemenea, în zonă vor fi prezente echipaje ale poliției rutiere”, a precizat prefectul județului Maramureș Vasile Modovan.

Pentru a evita blocajele rutiere în trafic, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență recomandă ca rută alternativă pentru vehiculele cu o greutate de până la 7,5 tone folosirea traseului Baia Mare – Baia Sprie – Cavnic – Ocna Șugatag – Ferești – Sighetu Marmației, respectiv Baia Mare – Baia Sprie – Cavnic – Budești – Călinești – Bârsana. Pentru vehiculele cu o greutate mai mare de 7,5 tone se recomandă ca rută alternativă Baia Mare – Seini – Livada – Negrești Oaș – Huta-Certeze – Sighetu Marmației.

Foto: arhivă

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.