Următoarele două săptămâni vor fi caracterizate de variaţii termice semnificative

Următoarele două săptămâni vor fi caracterizate de variaţii termice semnificative iar ploile vor fi prezente în majoritatea regiunilor, se menţionează în prognoza de specialitate valabilă pentru perioada 12 – 25 octombrie, publicată luni de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

În Maramureş, variaţiile termice vor fi semnificative în prima săptămână, astfel că răcirea accentuată din zilele de 14 octombrie, respectiv 17-18 octombrie se va concretiza prin maxime de 11 – 13 grade şi minime de 2 – 5 grade, în medie. În restul timpului vor fi temperaturi mai ridicate, în general peste cele normale ale perioadei, cu medii regionale de 17 – 19 grade, ziua, şi 7 – 10 grade, noaptea.

Cea de-a doua săptămână va debuta cu vreme normală termic, cu maxime de 15 – 17 grade şi minime de 4 – 6 grade, ulterior fiind estimate temperaturi în creştere. Ploile vor fi mai frecvente şi în general moderate cantitativ perioadele 12 – 14 octombrie şi 15 – 17 octombrie, iar pentru a doua jumătate a intervalului de referinţă, probabilitatea de apariţie a ploilor va fi, din nou, în creştere din data de 22 octombrie.Informează Agerpres

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.