Uniforme cu atitudine pentru elevi cu atitudine

Zilele trecute jandarmii băimăreni au avut bucuria de a fi invitații elevilor claselor a XI-a și a XII-a de la Colegiul Tehnnic ,,Aurel Vlaicu” din Baia Mare în cadrul programului ,,Școala Altfel”.

Cu această ocazie au vorbit despre atitudine, despre pasiune și despre visuri împlinite. Denis, absolvent de școală militară, le-a dezvăluit tinerilor combinația ideală care poate face dintr-un elev, un jandarm cu atitudine: multă pasiune, determinare și mai ales multă muncă.

Fiind și sportiv de performanță, el le-a vorbit elevilor despre importanța sportului în viața unui militar și le-a explicat în ce constă proba sportivă la admitere, cât antrenament este necesar pentru a reuși, precum și faptul că este esențial să ne menținem condiția fizică bună în acest domeniu.

Totodată, a subliniat importanța studiului pentru reușita la examen și faptul că pregătirea teoretică trebuie făcută cu seriozitate și din timp. În acest context, elevii au aflat care sunt posibilitățile de a urma cursurile unei școli militare, precum și avantajele ce derivă din absolvirea unui astfel de școli. S-au menționat câteva aspecte precum: școlarizarea și echiparea gratuite, un loc de muncă sigur la finalizare studiilor sau faptul că un jandarm are mereu parte de dinamism și acțiune.

Nu în ultimul rând, Denis a ținut să demonteze mitul privitor la tatuaje, dar și cel referitor la vârsta celui care dorește să se înscrie la școlile de subofițeri. El i-a asigurat pe elevi că tatuajele sunt permise dacă se află în zonele care sunt acoperite de ținuta de vară, iar vârsta maximă pentru înscrierea la școlile de subofițeri este de 27 de ani.

Elevii au avut multe curiozități și întrebări legate de modul în care un tânăr poate deveni jandarm sau legate de această meserie, iar jandarmii au răspuns cu mare drag.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.