UNIC: Singura femeie din Europa de Est care face transplant de ficat e româncă!

UNIC: Singura femeie din Europa de Est care face transplant de ficat e româncă!

Blondă, minionă, cu ochii albaștri mari, clari. Cu un zâmbet serios pe chip. Pe culoarele Institutului Clinic Fundeni, în mijlocul durerii și suferinței, dr. Doina Hrehoreț pare venită din altă lume. Dar nu e. E exact de-acolo. Iar pentru asta a muncit ore, zile, nopți, luni, ani. N-au ajutat-o nici cele 48 de kilograme, o siluetă aproape firavă, nici lipsa de încredere a pacienților sau a colegilor. Primii n-aveau încredere să se lase «pe mâna ei», ceilalți o trimiteau la cratiță. Dar ea nu, nu s-a dat dusă.

 
În 1993, Doina, fiica unor învățători din Botoșani, termina Facultatea de Medicină din Iași. Fusese visul ei dintotdeauna. Avea să ia apoi calea Bucureștiului pentru rezidențiat, unul care avea să-i marcheze cariera. Și viața.
La 25 de ani distanță, din cabinetul ei de la Institutul Clinic Fundeni, privește înapoi cu mândrie. Și deloc cu mânie, deși nu i-a fost ușor drumul. Multă muncă și prețul suprem pe care o femeie de carieră ajunge să îl plătească. N-are copii, n-a avut timp să aducă pe lume o viață. În schimb a salvat nenumărate.
Articol integral pe www.libertatea.ro 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.