VIDEO  | Unde nu va mai fi obligatorie masca din iunie

Scăderea numărului de cazuri noi, precum și cea înregistrată în secțiile ATI va veni cu o serie de măsuri de relaxare, a anunțat miercuri seară ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă. Renunțarea la masca de protecție în spațiile deschise neaglomerate este una din  măsurile care vor putea fi adoptate de luna viitoare.

Nu se va renunța la mască însă în zonele în care vor fi evenimente, spectacole sau întreceri sportive.

„Această scădere a incidenței trebuie să o simțim și noi în mod direct, trebuie să permitem cât mai multor copii să meargă la școală, trebuie să începem să mergem fără mască în anumite spații deschise și încet încet poate că vom reuși să atingem și alte măsuri de relaxare. Acum, în perioada aceasta în care suntem pe pantă descendentă și presiunea pe secțiile de terapie intensivă începe să scadă, putem să ne gândim să renunțăm la acele măsuri restrictive care afectează populația tânără, adică cea care are risc mai scăzut de a dezvolta forme severe de boală, în acele spații și în acele situații în care riscul de transmitere este unul redus”, a declarat Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății.

Ioana Mihăilă a mai anunțat miercuri seară că autoritățile iau în calcul eliminarea obligativității de a purta masca de protecție în spațiile deschise neaglomerate.

deltamed.ro

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.