Un vaccin contra dependenţei de heroină a fost brevetat. Când ar putea fi lansat

Un vaccin contra dependenţei de heroină a fost brevetat. Când ar putea fi lansat
Un vaccin eficient contra dependenţei de heroină ar putea fi lansat pe piaţă peste cinci ani, potrivit ministrului Sănătăţii din Mexic.
Salomon Chertorivski, ministrul Sănătăţii din Mexic, a anunţat că guvernul mexican a brevetat acest tratament, după ce testele realizate pe şoareci au avut succes, citat de dailymail.co.uk.
Într-o conferinţă de presă organizată în oraşul Ciudad Juarez, ministrul mexican a precizat că următoarea etapă va fi testarea vaccinului pe pacienţi umani.
Salomon Chertorivski a spus că descoperirea, realizată de oamenii de ştiinţă de la Institutul Naţional de Psihiatrie din Mexic (INP), are implicaţii vaste.
"Este un proces care necesită încă cinci ani de muncă. Şi nu este vorba doar de heroină. L-am patentat pentru că studiile noastre avansează cu rapiditate şi în domeniul dependenţei de cocaină şi metamfetamine", a declarat ministrul mexican.
Potrivit publicaţiei de limbă spaniolă Reforma, vaccinul acţionează prin provocarea unei reacţii imunitare a organismului, care blochează intrarea heroinei în sistemul nervos şi lipirea acestei substanţe de receptorii opiozi din creier. În acest fel se reduce impactul acţiunii drogului, care are efecte similare cu cele provocate de o doză sporită de endorfine.
Testele realizate pe şoarecii dependenţi de heroină au evidenţiat faptul că nevoia organismului de a primi această substanţă a dispărut, deoarece vaccinul a redus dorinţa de primi doze repetate.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.