Un spectacol al Teatrului Municipal Baia Mare la Festivalul Național de Teatru

Spectacolul ”Delfini”, regia Adina Lazăr, o producție a Teatrului Municipal Baia Mare, a fost selectat în cea de a 33- a ediție a Festivalului Național de Teatru (FNT), care se desfășoară zilele acestea la București. Manifestarea teatrală durează 11 zile și va oferi publicului diverse spectacole și evenimente legate de arta scenică.

Selecția FNT33 include 30 de producții de teatru din România și trei spectacole străine. Echipa de curatori FNT 2023 – formată din Mihaela Michailov, Oana Cristea Grigorescu și Călin Ciobotari – a vizionat peste 150 de spectacole, cu premieră în stagiunea 2022-2023, realizate în teatre de stat și teatre independente.

Curatorii au optat pentru creatori și creatoare cu estetici diferite și limbaje teatrale variate, alegând producții pe care le-au considerat relevante pentru tema din acest an a Festivalului Național de Teatru: „FNT, laboratoarele sensibilului”.

Spectacolul teatrului băimărean este programat duminică, 29 octombrie, de la ora 20.30, în sala Majestic a Teatrului Odeon.

Echipa de creație a spectacolului ”Delfini” este formată din dramaturgul Flavius Lucăcel, a cărui piesă ”Singurătatea pietrelor” a stat la baza construirii scenariului, regizoarea Adina Lazăr, scenograful Mihai Vălu, sound designerul Adrian Piciorea și actorii Raul Hotcaș, Denisa Blag, Alexandra Sabrina Vanci, Eduard Bîndiu / Andrei Dinu, Inna Andriuca și Sanda Savolszky.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.