Un șofer a fost prins conducând cu 187 km/h, iar un altul cu o alcoolemie de 1,20

16 permise de conducere au reținut în weekend polițiștii rutieri maramureșeni. Majoritatea pentru depășirea viteze legale. Recordul îi aparține unui șofer care a condus cu 187 km/h pe drumul dintre localitățile Lăpușel și Satulung.

Poliţiştii Serviciului Rutier Maramureş au acţionat pe drumurile publice pentru prevenirea evenimentelor rutiere şi pentru conştientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun prin încălcarea regulilor de circulaţie, în special a regimului legal de viteză.

Pe DN 1C Şomcuta Mare – Baia Mare – Seini şi pe  DN 18 Moisei – Sighetu Marmaţiei au fost aplicate, în două zile de controale, 171 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 103.000 lei.

Totodată, poliţiştii au reţinut în vederea suspendării 16 permise de conducere, majoritatea pentru depăşirea vitezei legale. Cele mai mari viteze înregistrate cu aparatura radar au fost de 120 km/h în localitate, pe drumul Buşag – Tăuţii Măgherăuş, şi 187 km/h pe DN 1C, între localităţile Lăpuşel şi Satulung.

De asemenea, șoferii depistaţi sub influenţa băuturilor alcoolice s-au ales cu dosare penale. Este şi cazul unui bărbat în vârstă de 41 de ani din Sighetu Marmaţiei, care a fost oprit de poliţişti pe DN 18 în localitatea Fereşti şi care avea 1,20 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la Spitalul Municipal Sighetu Marmației unde i-au fost recoltate mostre de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.