Sigheteanul Alex Robciuc a fost desemnat cel mai bun fotograf din România de către Sony World Photography Awards. Maramureșeanul a renunțat la meseria lui de inginer pentru a dedica mai mult timp pasiunii sale, fotografia. Acesta reușește să transforme fotografiile în adevărate opere de artă. Alex Robciuc locuiește acum în Timișoara, iar de curând s-a întors acasă în Sighetu Marmației, unde, spune acesta, reusește să facă genul de fotografie care îl atrage cel mai mult.

Sursa foto: Alex Robciuc

Anul acesta fotograful maramureșean Alex Robciuc a fost desemnat câștigătorul premiului Romania National Award. Fotografia câștigătoare a lui Alex Robciuc este un portret al lui Vasile Oanea din satul Breb, iubitor de fotografie, dar și cronicar și poet al satului. Potrivit Forbes România fotografia a fost desemnată drept cea mai bună imagine individuală din totalitatea lucrărilor realizate de fotografi de naționalitate română, participanți la competiția Open din cadrul Sony World Photography Awards. Lucrarea a fost de asemenea nominalizată la categoria Cultură din cadrul competiției Open.

Sursa foto: Alex Robciuc

Realizările lui Alex Robciuc sunt o mândrie și pentru administrația locală din Sighetu Marmației.

Sursa foto: Alex Robciuc

Alex Robciuc se poate mândri și cu apariţii în publicaţii de renume mondial iar fotografiile sale fac furori pe internet.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.