UN PRIM BILANŢ: 22 unităţi administrativ teritoriale din judeţ, afectate de furtună

UN PRIM BILANŢ: 22 unităţi administrativ teritoriale din judeţ, afectate de furtună

Prefectul Vasile Moldovan, în calitate de președinte a C.J.S.U. Maramureș, a declarat că un prim raport operativ cu pagubele produse de furtună a fost transmis la Ministerul Afacerilor Interne (date comunicate de către comitetele locale pentru situații de urgență și centralizate de către secretariatul tehnic al CJSU). Au fost afectate de rafalele puternice ale vântului și precipitații sub formă de ploaie și grindină 22 de unități administrativ-teritoriale, cu localitățile arondate (Baia Mare, Sighetu Marmației,  Borșa, Cavnic, Seini, Baia Sprie, Târgu Lăpuș, Recea, Șieu, Sălsig, Săcălășeni, Remetea Chioarului, Călinești, Fărcașa, Satulung, Coaș, Șișești, Ocna Șugatag, Copalnic Mănăștur, Boiu Mare, Șieu, Coroieni). 

Au fost avariate de rafalele mputernice ale vântului 41 de acoperișuri de la blocuri de locuințe, 327 de locuințe afectate, 164 de anexe gospodărești, trei autoturisme, șase stații de autobuz, 13 stâlpi de rețele electrice, 6,1 km de rețea electrică, două branșamente de gaz, două vestiare de la terenul de sport, acoperișul unei săli de sport, un lăcaș de cult, un acoperiș de cămin cultural și un acoperiș de colegiu tehnic. Nu au fost afectate de vijelie construcțiile hidrotehnice aflate în administrarea SGA Maramureș. 
22 echipe de la SC Electrica SA intervin pentru alimentarea cu energie a localităților
Echipe specializate de intervenție de la societatea Electrica acționează în teritoriu. Din totalul de 210.000 de consumatori existenți la nivelul județului, 84 de localități nu au alimentare (parțială sau totală) cu energie electrică. Sunt afectate 378 posturi de transformare și 21 de linii electrice aeriene.
Pe DN 18 circulația rutieră se desfășoară pe ambele sensuri de circulație, fără restricții. Pe DJ 84, 30% din indicatoarele rutiere au fost doborâte de rafalele vântului. 
Echipaje de pompieri militari, dar și de la comitetele locale pentru situații de urgență intervin pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.