Un polițist de frontieră din cadrul ITPF Sighet a fost arestat pentru luare de mită și trafic de influență

Un ofiţer din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmaţiei a fost arestat preventiv. El este acuzat de luare de mită şi trafic de influenţă, ambele în formă continuată. Bărbatul, în vârstă de 42 de ani, care domiciliază în Sighet, a fost cercetat și apoi reținut de DNA. La solicitarea procurorilor anticorupție, Tribunalul Maramureș a decis arestarea preventivă a subcomisarului pentru 30 de zile.

Potrivit Tribunalului Maramureş, în decembrie 2018 şi în 2 mai anul acesta, la sediul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei, acesta a pretins de la un martor 800 de euro, promiţându-i că în schimbul sumei îşi va folosi pretinsa influenţă şi va interveni pe lângă procurorul care supraveghează urmărirea penală în dosarul în care martorul are calitatea de inculpat pentru contrabandă spre a dispune o soluţie favorabilă. Astfel, ieri, subcomisarul a primit de la martor 800 de euro. De asemenea, el i-a promis martorului că îşi va încălca atribuţiile de serviciu în legătură cu efectuarea urmăririi penale, prin unele demersuri ilicite în scopul schimbării încadrării juridice într-o infracţiune pedepsită mai blând.

Subcomisarul este acuzat de luare de mită în formă continuată şi de trafic de influenţă de asemenea în formă continuată.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.