UN NOU SEMNAL: Deputatul Duruș cere responsabilitate în subiectul gropilor de gunoi

UN NOU SEMNAL: Deputatul Duruș cere responsabilitate în subiectul gropilor de gunoi

Din 10 octombrie, groapa temporară de gunoi de la Satu Nou de Jos are autorizația de mediu expirată. Peste 3 luni se va repeta episodul și la groapa de la Sighetu Marmației, unde se depozitează gunoiul din partea de nord a județului. Legea nu permite prelungirea autorizațiilor la aceste spații temporare. Cu toate acestea, pe groapa de gunoi continuă să se facă depuneri de deșeuri. Instituțiile statului responsabile în monitorizarea situației nu au oferit informații transparente pe subiect.

Constat o lipsă de comunicare pe această temă, care ridică multe suspiciuni. Gropile de gunoi sunt o problemă importantă, care trebuie tratată cu responsabilitate și predictibilitate. Normele europene în materie sunt extrem de clare. Găsirea unor soluții de compromis pe termen scurt, îndoielnice din punct de vedere al legalității, nu reprezintă altceva decât ascunderea gunoiului sub preș. Avem deja un cartonaș roșu încasat săptămâna trecută din partea Curții de Justiție a Uniunii Europene pe tema gropilor neconforme. Încă unul ar fi un dezastru”, a spus deputatul USR de Maramureș, Vlad Emanuel Duruș.
Acesta a susținut la începutul acestei săptămâni o interpelare în Camera Deputaților pe subiectul autorizării gropilor temporare. Populația trebuie să fie informată corect, pentru că este afectată direct.
Biroul comunicare,
Cabinet parlamentar deputat Vlad Emanuel Duruș

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.