Un nou proiect aprobat pentru finanțare la Spitalul Municipal Sighetu Marmației

Joi, 29 iunie Ministerul Sănătății a publicat lista proiectelor aprobate la finanțare în cadrul apelului Cabinete de planificare familială, Componenta 12: Sănătate aferent Planului Național de Redresare și Reziliență a României.

Spitalului Municipal Sighetu Marmației i s-a aprobat o finanțare în cuantum de 342.925,21 lei fără TVA pentru „Amenajarea și dotarea cabinetului de planificare familială”.

Aceasta sumă va fi utilizată pentru :

– Lucrări de renovare/amenajare cu o valoare maximă eligibilă de 46.874,90 lei fără TVA;

– Echipamente în valoare de 274.968,16 lei fără TVA;

– Mobilier în valoare de 21.082,15 lei fără TVA.

În cadrul cabinetului de planificare familială pacienții vor putea beneficia de: sfaturi de planificare familială și educație sexuală; alegerea/recomandarea diverselor metode anticoncepționale și monitorizarea ulterioară a acestora (pilule contraceptive, inel vaginal, plasturi contraceptivi, sterilet, metode locale sau de barieră, consiliere pentru metode naturale anticoncepționale sau sterilizare chirurgicală voluntară, contracepție de urgență); depistarea sarcinii și îndrumarea, în funcție de opțiunea femeii, către serviciile de întrerupere a sarcinii sau monitorizarea sarcinii, cu consiliere specifică adecvată; depistarea cuplurilor sterile și îndrumarea către serviciile de specialitate; profilaxia și depistarea infecțiilor cu transmitere sexuală și îndrumarea în vederea tratării acestora; profilaxia și depistarea leziunilor precanceroase genitale, consilierea femeilor privind programele de screening al cancerului de col uterin prin examenul Babeș-Papanicolau; depistarea problemelor de cuplu și referirea către cabinetul de psihologie etc.

Acesta este al noulea proiect aprobat la finanțare din fonduri de la U.E. pentru Spitalul Municipal Sighetu Marmației în ultimii 5 ani, valoare totală a acestora însumând 100.000.000 lei.

În prezent cinci dintre proicte au fost finalizate, două proiecte sunt în derulare și două proiecte sunt în faza de contractare.

Spitalul Municipal Sighetu Marmației continuă elaborarea de proiecte în vederea depunerii cererilor de finanțare pentru următoarele apeluri ce urmează a se lansa în perioada imediat următoare.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.