UN NOU EŞEC: Concursul pentru şefia Serviciului Judeţean de Pază Maramureş a fost suspendat

UN NOU EŞEC: Concursul pentru şefia Serviciului Judeţean de Pază Maramureş a fost suspendat

 În 2014 s-a înregistrat un eşec repetat în ceea ce priveşte concursul pentru şefia Serviciului Judeţean de Pază Maramureş. Încă de la înființarea serviciului, șefia acestuia a fost cu titlu interimar. Reprezentanții Consiliului Județean au dorit să definitiveze conducerea acestui serviciu, dar nu au dat peste candidaţi suficient de bine pregătiţi. În 24 martie, respectiv 28 martie ar fi trebuit să aibă loc un nou concurs, însă el a fost suspendat. 

În baza unui articol dinhotărârea Guvernului nr. 286/2011 pentru aprobarea regulamentului-cadru privind stabilirea principiilor generale de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant corespunzător funcţiilor contractuale şi a criteriilor de promovare în grade sau trepte profesionale imediat superioare a personalului contractual din sectorul bugetar plătit din fonduri publice, Consiliul Judeţean a anunţat suspendarea concursului pentru ocuparea funcţiei de director la Serviciul Judeţean de Pază.
Potrivit reglementărilor, în cazul în care de la data anunţării concursului şi până la afişarea rezultatelor finale ale acestuia conducătorul autorităţii ori instituţiei publice în al cărei stat de funcţii se găseşte postul pentru care se organizează concursul este sesizat cu privire la nerespectarea prevederilor legale privind organizarea şi desfăşurarea lui, se va proceda la verificarea celor sesizate cu celeritate. În cazul în care se constată că nu au fost respectate prevederile legale sau când aspectele sesizate nu pot fi cercetate cu încadrarea în termenele procedurale prevăzute de lege, desfăşurarea concursului va fi suspendată. În acest sens, reluarea concursului se face la o dată care va fi comunicată ulterior. 
Nemulțumirile autorităților față de funcționarea Serviciului Județean de Pază s-au acutizat după furtul în 10 secunde al unuia din cele mai valoroase exponate ale Muzeului de Mineralogie din Baia Mare. Calcitul, care era păzit de un angajat al acestui serviciu, a fost furat în noaptea de 25 spre 26 ianuarie 2014. Fostul director Ioan Bob spunea atunci că „paznicul nu a fost vigilent, nu a venit să verifice , a crezut că e alarmă falsă”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.